Zašto je održavanje mobilnosti ključno za zdravlje

Mobilnost je važna jer utiče na vašu sposobnost da se slobodno krećete tokom svakodnevnih aktivnosti bez bola i naprezanja. Dobro zdravlje zglobova je neophodno za mobilnost. Kako osoba stari, dolazi do promena u pokretljivosti zglobova koje mogu uticati na opšte zdravlje i njihovu funkciju. Kada postanemo manje aktivni, naši mišići se zatežu, a fleksibilnost i opseg pokreta se smanjuju. Jednostavno rečeno, vaša mobilnost određuje koliko lako i efikasno možete da se krećete.

Mobilnost je život

Lakoća svakodnevnih aktivnosti poput stavljanja kutije na policu, podizanja tereta ili prelaska preko manjih prepreka su sve povezane sa mobilnošću. Vaše telo će pokušati da nadoknaditi ograničenu pokretljivost, dovodeći vas u opasnost od povrede. Važno je imati zdrav raspon pokreta da biste mogli da se krećete bez potencijalnog naprezanja. Slaba pokretljivost može uzrokovati povrede, ako zglobove gura preko njihovih granica izdržljivosti.

Mobilnost pomaže u otklanjanju mišićnog disbalansa, poboljšava držanje, pomaže u sprečavanju povreda, omogućava da se krećemo efikasnije i daje veći opseg pokreta pri treningu i svakodnevnim pokretima.

Redovna fizička aktivnost je ključna

Svakodnevna fizička aktivnost u kombinaciji sa zdravom izbalansiranom ishranom može podržati zdravlje vaših mišića, kostiju i zglobova. Redovno vežbanje ima ogromne prednosti, uključujući poboljšanje pokretljivosti zglobova i osećaj blagostanja.

Fizička aktivnost, posebno hodanje, igra ključnu ulogu u održavanju mobilnosti, posebno kod starije populacije. Istezanje se takođe koristi u mnogim fizičkim aktivnostima kako bi se povećao opseg pokreta oko zgloba. Kontrolisano dinamičko istezanje će povećati opseg pokreta zglobova i poboljšati snagu mišića bolje od statičkog istezanja i balističkog istezanja, prema srovedenim studijama.

INDIBA AEROflow je prava pomoć

Ipak u određenim situacijama nije dovoljan samo naš trud i napor kako bi ostvarili željene rezultate. Starenje, povrede koje smo doživljavali tokom života ili neka druga stanja mogu zahtevati i stručnu pomoć, kako bi povratili mobilnost i ostvarili maksimalne potencijale koje telo poseduje.

AEROflow je idealno rešenje za ljude koji pate od posledica mišićne napetosti, ograničene pokretljivosti i/ili ograničenja u određenim položajima tela. Pored prednosti tradicionalnog INDIBA radiofrekventnog sistema, u kome se ubrzava metabolizam ćelija i protok krvi, AEROflow je idealan za poboljšanje mobilizacije mekog tkiva. Fokusirajući se na površinski i duboki miofascijalni sistem, negativni pritisak omogućava da se oslobode ova ograničenja delujući na fokus njihovog porekla.

AEROflow je multiterapeutska platforma koja može povećati obim i kvalitet pokreta, miofascijalne slabosti, smanjiti napetost mišića, poboljšati drenažu.

INDIBA AEROflow je prava pomoć

AEROflow koristi različite vrste čaša da izvrši negativan pritisak na kožu i tako pomaže da se lakše manipuliše mekim tkivom. Kombinujući dva sistema, statički i dinamički, AEROflow smanjuje napetost mišića i kao rezultat povećava opseg i kvalitet pokreta bez nelagodnosti, pospešuje lokalni protok krvi i smanjuje napetost mišića.

AEROflow je idealan za opuštanje lumbalnog dela, oslobađanje ukočenosti zgloba kuka, opuštanje plantarne fascije, oporavak posle vežbanja, opuštanje vrata i ramena. Poboljšanje vaše mobilnosti je jedan od najefikasnijih načina da imate zdravo i srećno telo bez bolova koje će vas podržavati tokom celog života.

Sineks Medical već godinama sa ponosom zastupa kompaniju INDIBA na našem tržištu. Ukoliko želite da se uverite u efikasnost INDIBA tehnologije posetite naš INDIBA Showroom i saznajte sve što vas zanima. Čekamo vas!