Zašto je dobra cirkulacija krvi vitalna za vaše zdravlje?

Cirkulacija krvi je jedna od najvažnijih funkcija tela i igra glavnu ulogu u vašem ukupnom zdravlju. Mnogi ljudi podcenjuju važnost cirkulacije krvi za zdravlje, često birajući način života koji značajno ugrožava ovu funkciju. Neke bolesti takođe mogu stvoriti probleme sa cirkulacijom, poput dijabetesa i bolesti srca.

Benefiti dobre cirkulacije

Kao što smo već napomenuli, dobra cirkulacija krvi je sastavni deo zdravog života. Ako održavate zdrav način života i preduzmete preventivne mere da biste se zaštitili od bolesti krvnih sudova, steći ćete sledeće prednosti:

  • Održavaćete zdrav protok krvi i kiseonika kroz telo, omogućavajući plućima, srcu i mišićima da funkcionišu pravilno i efikasno
  • Izbeći ćete i lakše se izboriti sa potencijalnim bolestmai i stanjima. Uz dobru cirkulaciju, bele krvne ćelije u vašem imunološkom sistemu će se po potrebi transportovati po telu
  •  Održavaćete svoje organe u najboljem stanju. Efikasna cirkulacija pomaže uklanjanju toksina iz tela koji stvaraju različiti organi
zasto-je-dobra-cirkulacija-krvi-vitalna-za-vase-zdravlje-1

Sistem cirkulacije krvi, poznat i kao kardiovaskularni sistem, sastoji se od srca i svih krvnih sudova koji prolaze kroz celo telo. Arterije odvode krv iz srca, a vene je prenose natrag. Postoje dva cirkulatorna sistema koji utiču na kardiovaskularni sistem. Sistemska i plućna cirkulacija. Sistemska cirkulacija u osnovi transportuje krv bogatu kiseonikom i hranljivim sastojcima kroz naše arterije do naših organa, tkiva (uključujući mišiće) i naših ćelija. Kada ispušta te vitalne supstance u naše telo, ona uzima otpadne supstance poput ugljen-dioksida i mlečne kiseline. Sada se ova krv sa smanjenom količinom kiseonika transportuje nazad u srce. Plućna cirkulacija se javlja kada udišemo kiseonik i on ulazi u naš krvotok. Dakle, tako funkcioniše naše telo, iz dana u dan. Srce deluje kao pumpa, transportujući kiseoničnu krv do naših organa, a zatim vraća deoksigeniranu krv nazad u naše srce.

INDIBA i dobra cirkulacija krvi

Kada govorimo o zdravoj i dobroj cirkulaciji krvi svakako moramo da pomenemo i fanastični INDIBA uređaj, koji svojom jedinstvenom frekvencijom od 448 kHz donosi brojne benefite organizmu. Posebno se ističe u rehabilitaciji i oporavku, poboljšanju performansami i lečenju bolova.

INDIBA je posebno uspešna u lečenju povreda i rana koje ne odgovaraju na drugo lečenje. INDIBA terapija proizvodi tri glavna rezultata koji dovode do isceljenja:

  • smiruje upale
  • stimuliše stvaranje novih krvnih sudova
  • podstiče proizvodnju kolagena

Isporučena energija povećava protok krvi, smanjuje edeme (tečnost između tkiva) i poboljšava elastičnost oštećenih tkiva. U objavljenim istraživanjima je pokazano da ima pozitivan efekat povećavanjem dubokog protoka krvi (povećavajući tako kiseonik i hranljive materije). U subakutnim i hroničnim uslovima, INDIBA-ina biostimulacija kombinuje se sa dubokim termičkim efektom koji traje preko 45 minuta, značajno povećavajući duboki protok i zapreminu krvi. Ovo isporučuje ogromnu količinu hranljivih sastojaka i kiseonika i može isporučiti energiju potrebnu za podsticanje popravke u tkivima koja su nalaze u bolnom stanju.

zasto-je-dobra-cirkulacija-krvi-vitalna-za-vase-zdravlje-2

Sistem deluje tako što podiže temperaturu ćelija da bi povećao dotok kiseonika i hranljivih sastojaka u regeneraciji tkiva. INDIBA Activ je potpuno bezbolna i neinvazivna metoda. Bezopasna, bezbedna, a njena efikasnost je dokazana hiljadama tretmana koje se svakodnevno izvode širom sveta.

Jedan od osnovnih ciljeva fizioterapeuta je zadržavanje elastičnosti i funkcije mekog tkiva. U slučaju ožiljaka (kao na primer posle operacije ili carskog reza) INDIBA može ubrzati zarastanje, smanjiti otok i modrice kako bi pomogao ispravnom procesu zarastanja. INDIBA se takođe može koristiti za povećanje protoka krvi kroz noge, a integrisana sa ručnom terapijom dovodi do poboljšane limfne drenaže.

Ukoliko i VI želite da nabavite ovaj fantastični uređaj, pošaljite nam upit i saznajte koji su uslovi.