VELIKI USPESI REGENERATIVNE MEDICINE

Posle mnogo godina osnovnih istraživanja, regenerativna medicina (RM) sada počinje da predstavlja dragoceno sredstvo za lečenje nekoliko kliničkih stanja, kako kod akutnih povreda, tako i kod hroničnih bolesti. Regenerativna medicina postiže velike uspehe, i pitanje je vremena pre nego što počne da se koristi svakodnevno u kliničkoj praksi.

Regenerativna medicina probija granice u lečenju bolesti, tražeći i otkrivajući terapije koje podržavaju telo u izlečenju, obnavljanju i vraćanju u stanje blagostanja. Od prenatalnih hirurških intervencija do tretmana degenerativnih i onesposobljavajućih stanja, terapije regenerativne medicine podstiču telo da da odgovor kroz samoizlečenje. Ova unapređenja u nezi pacijenta u širokom spektru medicinskih specijalnosti ukazuju na nova rešenja za lečenje i održavanje optimalnog zdravlja i kvaliteta života.

veliki-uspesi-regenerativne-medicine-1

Regenerativna medicina je grana medicine koja razvija metode obnavljanja, popravljanja ili zamene oštećenih i obolelih ćelija, organa ili tkiva. Regenerativna medicina uključuje stvaranje i upotrebu terapijskih matičnih ćelija, tkivno inženjerstvo i proizvodnju veštačkih organa. Koristeći ove napredne metode naučnici razvijaju različite vrste tkiva i organa, omogućujući tretiranje i lečenje brojnih stanja i povreda.

Regenerativna medicina je danas dobro uspostavljeno multidisciplinarno područje koje obuhvata različita područja tehnološkog razvoja, poput inženjerstva tkiva, matičnih ćelija i kloniranja. Inženjering tkiva je jedna od glavnih komponenti regenerativne medicine i sledi principe transplantacije ćelija, nauke o materijalima i inženjerstva ka razvoju bioloških supstituta koji mogu da obnove i održe normalnu funkciju, što uključuje i povećanje endogenog regenerativnog kapaciteta.

Stimulacija prirodnih mehanizama izlečenja

Injekciona terapija ćelija je deo regeneraativne medicine za rehabilitaciju organa koji snažno napreduje i daje odlične rezultate u obnavljanju strukture i funkcije organa. U regenerativnoj medicini i procesu tkivnog inženjerstva, uobičajeno se koriste farmakološki principi i alati, ali njihov puni potencijal još uvek treba da bude u potpunosti iskorišćen i ostvaren. Poslednjih godina lekari su utvrdili da telo ima sposobnost da se samo leči. Terapija bogata trombocitima (PRP) je oblik regenerativne medicine koja može iskoristiti te sposobnosti i pojačati prirodne faktore rasta koje vaše telo koristi za zarastanje tkiva.

veliki-uspesi-regenerativne-medicine-2

Terapija plazmom bogata trombocitima (PRP) koristi injekcije koncentracije sopstvenih trombocita pacijenta kako bi ubrzala zarastanje povređenih tetiva, ligamenata, mišića i zglobova. Na ovaj način, PRP injekcije koriste sopstveni sistem lečenja svakog pojedinačnog pacijenta za poboljšanje muskuloskeletnih problema.

PRP injekcije se pripremaju uzimajući od jedne do nekoliko epruveta krvi pacijenta, koja potom prolazi kroz centrifugu za koncentraciju trombocita. Ovi aktivirani trombociti se zatim injektiraju direktno u povređeno ili obolelo telesno tkivo. Ovo oslobađa faktore rasta koji stimulišu i povećavaju broj reparativnih ćelija koje telo proizvodi.

Velike prednosti i odlični rezultati

Neke od ključnih prednosti injekcija PRP-a su u tome što mogu smanjiti potrebu za protivupalnim sredstvima ili jačim lekovima poput opioida. Pored toga, neželjeni efekti injekcija PRP-a su vrlo ograničeni, jer, s obzirom da se injekcije stvaraju iz pacijentove krvi, telo ih neće odbiti ili negativno reagovati.

Ova procedura postaje sve popularnija opcija za davanje biološkog podsticaja procesu zarastanja. PRP tretman je dobio veliku pažnju medija i koristili su ga i koriste brojni profesionalni sportisti. PRP injekciona terapija ćelija je standardizovana metoda priznata širom sveta. Rezultati koji se postižu ovim tretmanom stavljaju ga isped konkurencije, dajući izvrsne rezultate u tretiranju brojnih stanja.

Uvođenjem proizvoda za biološku ćelijsku terapiju u svoju ponudu pružićete svojim klijentima i pacijentima efikasan način lečenja koristeći najsavremenija dostignuća nauke i regenerativne medicine. Na ovaj način ne samo da ćete pacijentima pružiti najbolju moguću negu, već ćete biti prepoznati po korišćenju najsavremenijih tehnologija u lečenju, koje su priznate u celom svetu.

veliki-uspesi-regenerativne-medicine-3

Kompanija Sineks Medical omogućila je u saradnji sa svojim partnerom kompanijom Regen Lab iz Švajcarske distribuciju široke palete proizvoda za biološku ćelijsku terapiju na bazi tiksotropnog separatnog gela, koji je specijalno dizajniran za proizvodnju PRP-a, odnosno autologne plazme obogaćene trombocitima, kao i drugim produktima iz sopstvene krvi pacijenata.

Regen Lab je poznat kao vodeći snabdevač patentirane tehnologije za proizvodnju autologne plazme obogaćene trombocitima (A-PRP). Kontaktirajte nas i odmah saznajte kako ove proizvode možete uvrstiti u vašu ponudu, na obostrano zadovoljstvo, kako vaših pacijenata tako i vaše prakse.