Velika preciznost molekularne dijagnostike

Molekularna dijagnostika je prošla period brzog razvoja i rasta u poslednjoj deceniji. Primena novih testova visoke složenosti i integracija novih tehnologija u laboratoriju za kliničku molekularnu dijagnostiku, bili su presudni za napredak ka cilju postizanja što preciznije dijagnostike.

velika-preciznost-molekularne-dijagnostike-1

Molekularna dijagnostika uključuje uzimanje DNK ili RNK, jedinstvenog genetskog koda koji se nalazi u našim ćelijama, i analizu sekvenci unutar crvenih krvnih zrnaca koja može odrediti potencijalnu pojavu određene bolesti. Ovo polje medicine se poslednjih godina brzo proširilo. Ovi faktori doprinose identifikaciji i finoj karakterizaciji genetske osnove naslednih bolesti, što je pak od vitalnog značaja za tačno postavljanje dijagnoze.

Nedavni napredak u molekularnoj dijagnostici omogućio je pomeranje sa osnovnih istraživanja na kliničku realnost. Neki od najpopularnijih i najisplativijih dijagnostičkih testova u medicini zasnivaju se na kvantifikaciji određenog proteina i često se koriste u bolnicama širom sveta. Testovi molekularne dijagnostike se obično izvode da bi se utvrdilo da li pacijenti imaju mutaciju gena povezanu sa određenom bolešću, bilo kao naslednu ili stečenu mutaciju. Nasledne bolesti mogu se testirati u prenatalnom periodu, kod novorođenčadi, kao i u odrasloj fazi života.

Neprocenjiv uvid

Sekvenciranje genoma odnosi se na analiziranje poretka približno 3 milijarde DNK baza (nukleotida) koji su sastavni deo čovekovog genoma. Molekularna dijagnostika stoga pruža neprocenjiv uvid u mehanizme bolesti, a genomski biomarkeri omogućavaju lekarima da ne samo procene predispoziciju bolesti, već i da osmisle i primene tačne dijagnostičke metode i da individualizuju modalitete terapijskog lečenja.

Molekularna dijagnostika se sve više koristi u vođenju pacijenta, od dijagnoze do lečenja, naročito kada su u pitanju karcinomi, zarazne bolesti i urođene abnormalnosti. Povećana potražnja za genetskim i genomskim informacijama dovela je do brzog širenja molekularnih tehnika u kliničkim laboratorijama. Od presudnog značaja za uspeh kliničke genomike je održavanje dobre laboratorijske prakse i pridržavanje propisa, što može biti izazov u ​​slučaju brzog razvoja novih tehnologija i regulatornog pejzaža koji se razvija.

velika-preciznost-molekularne-dijagnostike-2

AmoyDx EGFR 29 komplet

Upravo iz tog razloga predstavljamo AmoyDx opremu i pribore za testiranje. Testovi su namenjeni i ispitivani u laboratoriji koja je sertifikovana prema standardu ISO-13485, a izrađeni su u namenskoj fabrici čiji je proces proizvodnje usaglašen sa dobrim proizvođačkim praksama (GMP). Testovi su laki za izvođenje, daju rezultate u roku od 90 minuta i pokazali su se validnim na nekoliko PCR instrumenata koji se uobičajeno koriste u dijagnostičkim laboratorijama.

Ovi putem posebno bi izdvojili AmoyDx EGFR 29 komplet za otkrivanje mutacija, koji je veoma selektivan i osetljiv, otkrivajući 29 uobičajenih somatskih mutacija (i aktivirajuće i povezane sa rezistencijom) u genu EGFR. AmoyDx patentirana tehnologija omogućava otkrivanje 1% mutirane DNK u pozadini 99% normalne DNK, istovremeno osiguravajući da su lažni negativi svedeni na minimum. Postupak se lako prilagođava za upotrebu u visokopropusnoj obradi uzoraka. Svrha ovog kompleta je pomoć lekarima i kliničkim istraživačima u identifikovanju pacijenata sa karcinomom pluća čiji tumori sadrže mutacije EGFR.

Amoy Dx nudi vrhunske proizvode i usluge u oblasti molekularne dijagnostike. Kompanija ima bogat portfolio testova koji su fokusirani na detekciju mutacija i merenje ekspresije gena u FFPE kancerogenom tkivu. Ispitivanja su bazirana na vlasničkoj PCR tehnologiji u realnom vremenu pod nazivom ADx-ARMS. Odlikuje ih izvanredna osetljivost od 1% i tačnost od 99%.

Izađite u susret svojim pacijentima i omogućite im da budu pregledani najsavremenijim metodama. Sineks Medical je kao ekskluzivni zastupnik Amoy Diagnostics omogućio distribuciju proizvoda i usluga molekularne dijagnostike domaćim zdravstvenim ustanovama. Kontaktirajte nas i saznajte kako do Amoy Dx proizvoda.