Trenutno najtraženije intimne kozmetičke operacije

Kozmetički postupci mogu se primenjivati na celo telo. Vrat, kolena, ruke, dekolte, neki su od ključnih delova tela kada se želi proceniti starost žene. Smatra se da su to delovi tela koje treba prvo pogledati. Takođe, postoji još jedno mesto koje pokazuje znakove protoka vremena, mada o tome nije uobičajeno govoriti u javnosti. Ipak stvari se danas menjaju zahvaljujući tehnologiji. Intimna hirurgija sve je više usmerena na žensko genitalno područje i, prema svedočenju nekoliko lekara specijalizovanih za žensku intimnu hirurgiju, žene se sve češće odlučuju da ih konsultuju kako bi se lečile u estetske svrhe, radi urođenih ili problematičnih stanja, koje su proizvod traume ili bolesti.

Stoga danas postoji veliki dijapazon intimnih operacija za ženu koja želi svoju vaginu u optimalnom stanju.

 

 1. Standardno lasersko podmlađivanje vagine:za ublažavanje simptoma urinarne inkontinencije i za povećanje seksualnog uživanja.
 2. Vaginoplastika: širok pojam za brojne postupke, uključujući himenoplastiku, za obnavljanje himena (očigledno veoma popularna kod žena na Bliskom Istoku i u Latinskoj Americi).
 3. Laserska labioplastika: za smanjenje donje usmine
 4. Laserska lipoplastika: koja uključuje liposkulpturu, radi estetskog smanjenja istaknutog ili izbočenog pubisa.
 5. Perineoplastika: za estetsko podmlađivanje oslabljenih struktura vulve.

 

Čini se da ne postoji ni jedan deo tela koji je izvan dometa estetske medicine ili za koji je neprimereno težiti postizanju izgleda iz naših snova. Pa ipak, kad razmislite o tome kako živimo u ovoj eri u kojoj je vitalnost poželjna i nakon 50-ih, nema razloga da oni koji su u zrelom životnom dobu ne bi imali neverovatan seks.

Zar ne bi trebalo da prestanemo da pokrivamo uši i dopustimo sebi da se prepustimo onim postupcima zbog kojih se osećamo bolje? Napokon, ako se svaki deo tela može kozmetički poboljšati bez stvaranja traume, nije li onda sasvim legitimno prepustiti se u ruke stručnjacima?

Dermatolog onkolog, stručnjak za podmlađivanje, integralno zdravlje i lepotu, Ingrid Lopez Gehrke, ima jedinstvenu tehnologiju u Meksiku i Latinskoj Americi sa INDIBA Deep Care u njenoj klinici Haut Klinik. Ovaj postupak podržava estetske postupke genitalnog područja, kako bi poboljšao samopoštovanje i samopouzdanje svojih pacijenata.

Stručnjakinja Lopez Gehrke obaveštava nas da se njena tehnologija može koristiti u ginekologiji za:

 

 • Podmlađivanje genitalija (labijalno, vulvarno, vaginalno).
 • Pre/post labioplastika.
 • Vulvoplastika.
 • Himenoplastika.
 • Perineoplastika
 • Vulvovaginalna mlitavost.
 • Vaginalna atrofija (SGUM: genitourinarni sindrom menopauze).
 • Suvoća vagine.
 • Adjuvant u lečenju urinarne inkontinencije.
 • Vaginizam
 • Sindrom Vulvar vestibulitisa.
 • Zapaljenska bolest karlice.
 • Orgazmička disfunkcija i poboljšanje seksualne funkcionalnosti.

 

Treba napomenuti da operacije na tom području nisu ništa novo. Grupa nemačkih i austrijskih ginekologa razvila je 1926. godine ideju o stezanju vagine radi ublažavanja simptoma urinarne inkontinencije, prolapsa genitalija, disfunkcija creva i drugih problema koji se često javljaju nakon porođaja. Od tada se ove operacije praktikuju širom sveta kako bi se rešili specifični problemi svakog pacijenta.

Vest je preuzeta sa sajta meksičkog Vogue časopisa.