RegenKit Extracell BMC za najefikasnije zarastanje

Sposobnost kosti da zaceli bez vidljivih tragova njena je izvanredna karakteristika. Međutim, dislokacija na mestu preloma ili druge komplikacije mogu da poremete proces oporavka i mogu da dovedu do nepravilnog zarastanja kosti. Sadašnje terapije koje su uobičajene u ortopedskoj hirurgiji imaju određena ograničenja. Kako medicinsko znanje i tehnološke inovacije napreduju, zdravstvena zajednica je nastavila da istražuje oblast regenerativne medicine i mnogih inovativnih terapijskih intervencija koje ona nudi. Područje ćelijske terapije i regenerativne medicine od početka primene pokazuje zavidne rezultate u obnavljanju normalne strukture i funkcije tkiva.

 

Efikasna terapijska primena

 

Koštana srž je glavno mesto hematopoeze. Poznato je da je bogata heterogenom populacijom zrelih i pluripotentnih ćelija kao što su dobro poznati progenitori krvnih ćelija (hematopoetske matične ćelije, HSC), razne druge nezrele ćelije kao što su mezenhimalne stromalne ćelije (MSC, koje su prekursori mišićnokoštanih ćelija), preadipociti, endotelne matične ćelije itd. Zbog toga je interesovanje za terapijski potencijal koncentrata aspirata koštane srži u eksponencijalnom porastu. U okviru oblasti ortopedije, terapijska primena aspirata koštane srži (BMA) i od njega dobijenog koncentrata koštane srži (BMC), se sve više proučava od kada je otkriveno da ovo tkivo skladišti ćelije sa hondrogenim i osteogenim kapacitetom. Zdravstveni naučnici pretpostavili su da ove ćelije mogu biti preuzete i upotrebljene za tretiranje oštećene hrskavice ili kosti u ozleđenim delovima tela. Studijama je ustanovljeno da matične ćelije dobijene iz koštane srži mogu biti pogodne za hondrogenezu i osteogenezu zbog veće sinteze kolagena tipa 2, kao i veće proliferativne stope.¹

regenkit-extracell-bmc-za-najefikasnije-zarastanje-1

Koncentrat koštane srži (BMC) je autologni ćelijski koncentrat dobijen iz aspirata koštane srži. Mezenhimalne matične ćelije (MSC) su ćelije prekursori mišićno-koštanog tkiva koje se nalaze u koštanoj srži. RegenKit Extracell BMC setovi posebno su dizajnirani za efikasnu obradu aspirata koštane srži (BMA) kratkim centrifugiranjem u RegenTHT epruvetama. Ove epruvete sadrže inertni biološki gel sa specifičnom gustinom, koji fizički odvaja plazmu i frakciju mononuklearnih ćelija, među kojima su sadržane i mezenhimalne matične ćelije (MSC), a koje izdvaja od ostalih ćelijskih elemenata koštane srži.

 

Više od 80% MSC -a se sačuva u dobijenom ćelijskom koncentratu.

In vitro, ove ćelije stvaraju jedinice za formiranje kolonija fibroblasta (CFU-F) koje su sposobne da prođu kroz procese osteogeneze, hondrogeneze i adipogeneze, kada se kultivišu u odgovarajućem specifičnom indukcionom medijumu.

Lečenje složenih stanja

Koncetrat koštane srži (BMC) pripremljen sa RegenKit Extracellom iz male količine aspirata koštane srži (maksimalno 40 mL) uspešno se koristi za složene probleme zarastanja kostiju, kao što su:

 

  • Nesrastanje (pseudoartroza)
  • Osteonekroza (avaskularna nekroza kuka)
  • Koštane ciste i veliki gubitak koštane mase (nakon uklanjanja koštanog tumora ili traume)

 

 

Primenom RegenKit Extracell BMC potpuno izlečenje je postignuto kod oko 80% oštećenja. Koncetrat koštane srži (BMC) se koristi sam ili u kombinaciji sa koštanim transplantatima. BMC se takođe može kombinovati sa plazmom bogatom trombocitima (RegenPRP) i autolognim serumom trombina (ATS).

regenkit-extracell-bmc-za-najefikasnije-zarastanje-2

Sineks Medical sa ponosom može da Vam ponudi proizvode našeg pouzdanog partnera, švajcarske kompanije RegenLab. Budite prepoznati po tome što svojim pacijentima nudite najsavremenija dostignuća moderne medicine. Istaknite se među konkurencijom i saznajte još danas kako da nabavite RegenLab proizvode.

¹ Evaluation of the Consistency and Composition of Commercially Available Bone Marrow Aspirate Concentrate Systems, Jason L. Dragoo,*† MD, and Roberto A. Guzman,† BS, Investigation performed at the Department of Orthopaedic Surgery, Stanford University Medical Center, Stanford, California, USA