PRP u lečenju ožiljaka od akni

PRP je skraćeni naziv za plazmu bogatu trombocitima. Ova pojačana plazma je dizajnirana da podstakne zarastanje kada se ubrizga u telo. To je proces lečenja koji uključuje kombinovanje sopstvene plazme i trombocita i ponovno ubrizgavanje ovih kombinovanih supstanci u problematična područja kože, mišića ili zglobova kako bi se podstaklo zarastanje.

PRP terapija se koristi na mestu gde je došlo do povrede, ali se takođe može koristiti kao sredstvo protiv starenja koje pomaže izgledu vaše kože. Ova vrsta terapije se uspešno koristi kod ublažavanja i uklanjanja ožiljaka od akni.

Sama plazma sadrži hranljive materije i proteine koji pomažu ćelijama kože da se podmlade.

Kako PRP leči ožiljke?

Verovatno ste čuli da se PRP često koriste sportisti koji se oporavljaju od povrede, ali danas se PRP tretman takođe koristi u borbi protiv starenja kao terapija koja će vam pomoći da hidrirate, pa samim tim i podmladite, ali i da izlečite vašu kožu lica.

Ubrizgavanjem plazme bogate trombocitima u lice, možete podstaći rast i zarastanje ćelija. Ovaj proces zarastanja omogućava koži na vašem licu da oseti hidrataciju i da deluje mlađe. Plazma i trombociti se mogu posmatrati kao osnova sjajne kože.

Povećanjem broja trombocita na delovima lica koji su oštećeni suncem, na delovima na kojima postoje ožiljci od akni ili onim delovima kože koji su izgubili elastičnost, ojačavaju ćelije kože, tako da će ove oblasti prirodno zaceliti same.

prp-u-lecenju-oziljaka-od-akni-1

Koje su prednosti PRP tretmana?

Trombociti koji se nalaze u našoj krvi vrše niz korisnih stvari, a jedna od njih je stimulisanje ponovnog rasta kolagena i elastina. Kada se vaša sopstvena krv ubrizgava nazad u vašu kožu, telo prirodno započinje proces zarastanja koji pomaže da se oslobodite ožiljaka od akni.

RegenLab i PRP

Naš partner, RegenLab iz Švajcarske, bavi se razvojem i proizvodnjom medicinskih sredstva i originalne laboratorijske opreme inovativne biotehnologije.

RegenLab u svojoj ponudi ima široku paletu proizvoda za biološku ćelijsku terapiju na bazi separatnog gela koji je specijalno dizajniran za proizvodnju A-PRP, odnosno autologne plazme obogaćene trombocitima, kao i drugim produktima iz sopstvene krvi pacijenata.

Ako želite da vašim klijentima ponudite najbolje, tu su RegenLab proizvodi. Za više informacija o RegenLab proizvodima i kako da postanu deo vaše ponude kontaktirajte nas. Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.