Indiba-Bol-u-leđima

INDIBA I BOL U DONJEM DELU LEĐA

Bol u donjem delu leđa je verovatno jedan od najčešćih problema sa kojima se susreće savremeni čovek. Nezdrave navike koje nam nameće današnji tempo, kako poslovnih, tako i privatnih obaveza, često zna da uzme danak pre ili kasnije. Donji deo leđa je jedna od regija koja najčešće strada i izaziva velike nelagodnosti kod osoba kod kojih se bol javi.

Najčešće zahvaćeni deo bolom je donji deo leđa. To je zato što donji deo leđa podržava većinu telesne težine. Lumbalni deo kičme, ili donji deo leđa, je izuzetno dobro konstruisana struktura međusobno povezanih kostiju, zglobova, nerava, ligamenata i mišića, koji zajedno rade kako bi pružili podršku, snagu i fleksibilnost. Međutim, ova složena struktura često može da učini donji deo leđa osetljivim na povrede i bol.

Sineks Medical je za ovaj problem omogućio najsavremeniju terapiju INDIBA uređajem, zato što smo želeli da Vam omogućimo da se što lakše i brže oslobodite ovog bola. Glavna prednost INDIBA Activ terapije je u specifičnoj frekvenciji rada aparata na 448Khz. INDIBA je jedina trenutno dostupna tehnologija čija je frekvencija isključivo pogodna za mobilizaciju jona kroz ćelijsku membranu.

Indiba bol u leđima
Bol u leđima Indiba

Često bol u leđima nema jedan jednostavan uzrok, ali može biti posledica jednog ili više sledećih:

loše držanje

nedostatak vežbanja rezultira ukočenošću kičme i slabim mišićima

veliko naprezanje mišića ili uganuća

Pored gore navedenih, postoje i specifični uslovi koji su povezani sa bolom u leđima. Važno je zapamtiti da ozbiljan bol ne mora da znači da postoji ozbiljan problem. Obično ćete osetiti bol u leđima odmah nakon što podignete neki teški predmet, naglo se pomerite, dugo sedite na jednom mestu, ili ste doživeli povredu ili nesreću, ili se samo sagnete da zavežete pertlu. Akutni bol u donjem delu leđa je najčešće uzrokovan iznenadnom povredom mišića i ligamenata koji podržavaju leđa. Bol može biti uzrokovan spazmom mišića ili naprezanjem ili kidanjem mišića i ligamenata. Bol će se uglavnom poboljšati sa osnovnom prvom pomoći, što podrazumeva nastavak lagane aktivnosti kao što je hodanje i uzimanje lekova protiv bolova po potrebi. Hodanje je najjednostavnija i možda najbolja vežba za donji deo leđa. Pokreće vašu krv i pomaže da vaši mišići ostanu jaki. Vaš lekar ili fizioterapeut mogu da preporuče više specifičnih vežbi koje će pomoći da se mišići na leđima ojačaju. Ovo može uključivati niz jednostavnih vežbi za stabilizacija trupa ( popularne vežbe core-a). Jačanje mišića u trupu može poboljšati vaše držanje, održati telo u boljoj ravnoteži i smanjiti šanse za povrede.

Naša najtoplija preporuka je INDIBA Activ terapija, koja pomaže ubrzavanju prirodnih mehanizama zarastanja tkiva.

Evo nekih saveta koji vam mogu pomoći da održite zdrava leđa i izbegnete bol ili njegovo vraćanje: Vežbajte dobro držanje kada sedite, stojite i hodate. “Dobro držanje” obično znači da su vam uši, ramena i kukovi u pravoj liniji. Redovno vežbajte; radite vežbe manjeg intenziteta. Hodajte, plivajte ili vozite bicikl. Protegnite se pre vežbanja. Spavajte na strani. Vodite računa o svojoj težini. Ne pokušavajte da podignete stvari koje su preteške za vas. Ako dugo sedite ili stojite na poslu: Sedite ili stojite uspravno. Pobrinite se da vam stolica odgovara i ima dobru podršku za leđa. Pravite redovne pauze da se promrdate. INDIBA je dokazani sistem koji su koristili vodeći profesionalni sportski timovi, bolnice i klinike širom Evrope za ubrzano lečenje i trenutno olakšanje bolova. Tehnologiju podržavaju višestruke medicinske studije, a koriste je i vrhunski teniser Rafael Nadal, fudbalski klub Barcelona, francuska teniska federacija, kao i više nacionalnih timova učesnika Olimpijskih igara. Sistem se primenjuje eksterno, neinvazivan je i koristi patentirane duge radio talase za stvaranje intenzivne stimulacije tkiva.

Sineks Medical je obezbedio distribuciju ovog moćnog aparata u Srbiji, a na našem sajtu možete proveriti u kojim sve ordinacijama možete da zakažete tretman i oslobodite se bola.