INDIBA Activ u lečenju dijastaze

Jedno od stanja sa kojim se žene suočavaju nakon porođaja može biti i dijastaza. Dijastaza je razmicanje uzdužnog trbušnog mišića duž središnje linije. Ovo stanje se javlja kada prednji trbušni zid više ne može da se rastegne pod pritiskom uvećane materice i ploda, pa dolazi do razmicanja na njegovom najmekšem delu.

Veoma je česta među trudnicama i doživi je oko dve trećine trudnica. Veća verovatnoća za razvijanje dijastaze je ukoliko je žena imala više od jednog deteta,  posebno ukoliko su porođaji bili u relativno bliskom vremenskom intervalu. Takođe je veća verovatnoća da za dobijanje dijastaze ukoliko je porodilja starija od 35 godina.

Simptomi dijastaze

Dijastaza nije samo estetski problem. Ona može prouzrokovati i druge ozbiljne probleme, koji zahtevaju lečenje. Dijastaza može prouzrokovati bol u donjem delu leđa, zatvor i nekontrolisano uriniranje. Može čak otežati disanje i normalno kretanje. Retko je, ali u ekstremnim slučajevima, tkivo može da se pocepa i organi tada mogu biti izloženi – to stanje se naziva hernija.

Tretman dijastaze

Kada se ustanovi dijastaza postoje vežbe koje je mogu ublažiti. One se mogu raditi samo uz stručan nadzor fizijatra. Vrlo bitna stvar je da u slučaju dijastaze postoje vežbe za trbušne mišiće koje ne bi trebalo raditi bez nadzora i saveta stručnjaka. Ukoliko samostalno počnete da vežbate, a na pogrešan način, možete pogoršati stanje.

Ukoliko bol izazvan dijastazom ometa vašu sposobnost da obavljate svakodnevne aktivnosti, operacija može biti jedna od opcija. Neke žene se takođe odlučuju za operaciju iz kozmetičkih razloga.

Jedno od verovatno najboljih rešenja za dijastazu, dostupnih danas na tržištu, su INDIBA tretmani. Zahvaljujući radio frekvenciji od 448 kHz, INDIBA uređaji predstavljaju optimalno rešenje za lečenje dijastaze.

Kako funkcioniše INDIBA tretman?

INDIBA tretmani predstavljaju neinvazivan način vraćanja vitalnosti i ubrzavanja prirodnog procesa oporavka tela. INDIBA uređaji rade tako što generišu bezbedne, bezbolne elektromagnetne talase na fiksnoj radio frekvenciji od 448 kHz. Dokazano je da ova frekvencija pruža značajna svojstva biostimulacije i termalne efekte sa sjajnim terapijskim rezultatima.

INDIBA Activ stimuliše i reorganizuje vlakna kolagena kako bi smanjila upalu, bol, adhezije i fibrozu, koji se mogu javiti u bilo kojoj vrsti stanja ili patologije. Ona će tretirati zahvaćena tkiva kako bi značajno poboljšala njihovo stanje. Ovo znači da se osim za lečenje dijastaze može koristiti za lečenje mnogih problema, kao što su epiziotomija, cepanje prilikom porođaja, ili ožiljci od carskog reza, koji se javljaju posle porođaja,

Ukoliko želite da saznate više o našoj ponudi INDIBA uređaja stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja. Kontaktirajte nas već danas.