Hijaluronska-kiselina

HIJALURONSKA KISELINA-TAJNA ZA MLADU I LEPU KOŽU

Kiselina definitivno zvuči kao nešto što nikako ne želimo blizu svog lica.

Ali, šta ako vam kažemo da je hijaluronska kiselina ključ za glatku, besprekornu i hidriranu kožu?

Zapravo naše sopstvene ćelije kože stvaraju hijaluronsku kiselinu kako bi održale potreban nivo vlažnosti. Hijaluronska kiselina je supstanca koja je prirodno prisutna u ljudskom telu. Da bismo razumeli kako radi hijaluronska kiselina, moramo razumeti šta je ona zapravo. Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan, koji je zapravo protein koji se prirodno nalazi u koži. Takođe se nalazi u očima, vezivnom tkivu i zglobovima. Ova kiselina je snažan hidratator. Ima neverovatnu sposobnost da privuče i zadrži vodu u koži i u ostatku tela gde se nalazi. Podmazuje zglobove i pomaže u oporavku nakon povreda.

Monalisa hijaluronska kiselina

Neki ljudi primenjuju hijaluronsku kiselinu za lečenje rana, opekotina, čireva kože i kao hidratantnu kremu. Ova supstanca deluje kao magnet za vlažnost, pomažući vašim ćelijama da je zadrže što je više moguće, tako da se vaša koža oseća i izgleda hidrirano i zdravo.

Kako starimo naša koža postaje sve suvlja i gubi vlažnost.

Starenjem koža takođe gubi svoju čvrstoću, postaje manje elastična i često izgleda dehidrirano. Proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu mogu da daju dodatnu vlažnost staroj koži, poboljšaju izgled finih linija i učine kožu glatkijom.

Važna činjenica kod hijaluronske kiseline je ta da se može koristiti na svim tipovima kože, čak i na osetljivim pacijentima koji su podložni aknama i rozacei. Naučne studije su pokazale da hijaluronska kiselina pomaže u poboljšanju hidratacije kože i proizvodnji kolagena, bori se protiv slobodnih radikala, održava elastičnost kože, i čak ima antibakterijska i antiupalna svojstva koja pomažu kod zarastanja rana.
Prosečno ljudsko telo sadrži oko 15 grama hijaluronske kiseline. Jedna trećina se ragrađuje i sintetiše na dnevnoj bazi. Ipak kako starimo proizvodimo sve manje i manje ove kiseline. Iz ovog razloga naša potreba za njom je sve veća i veća. Stoga mnogi preparati protiv starenja kože sadrže hijaluronsku kiselinu.

Sineks medical je obezbedio za Vas sertifikovane Monalisa dermalne filere sa hijaluronskom kiselinom vrhunskog kvaliteta.

Za više informacija kontaktirajte nas putem mejla monalisa@sineksmedical.com