Da li su dermalni fileri sigurni?

Injekcioni dermalni fileri su postali neizostavni deo savremenih estetskih tretmana podmlađivanja lica. Ovu sve veću popularnost podstakla je pojava biokompatibilnih i izdržljivih materijala, naročito filera sa hijaluronskom kiselinom (HA) , omogućavajući ispunjenje brojnih estetskih zahteva koji ranije nisu mogli biti ostvareni na zadovoljavajući način. Pri korišćenju dremanih filera cilj je dobiti mladalački izgled i dobar estetski rezultat koji je prikladan za svakog pojedinca, na siguran i efikasan način. Tretman povratka volumena lica usled starenja je najčešća primena ovih filera, kao i  korekcija brojnih promena na licu koje vremenom nastaju. Neinvazinost i sigurnost ovih tretmana bez dvojbe ih u većini slučajeva čine prvim izborom. Korišćenjem ovih naprednih tretmana mogu se značajno odložiti, pa i u potpunosti preduprediti svi invazivni zahvati kako bi se sačuvao mladalački izgled kože i lica. Naravno jedna od prvih stvari koja pada na pamet kada se pomenu ovi tretmani je koliko su oni sigurni i da li imaju neke neželjene efekte?

da-li-su-dermalni-fileri-sigurni-1

Efikasno i sigurno

Dermalni fileri deluju tako što povećavaju snabdevanje kože hijaluronskom kiselinom, revitalizuju i dodaju volumen koži, trenutno poboljšavajući stanje bora i dajući koži prirodan izgled. Dermalni fileri sadrže mekani injekcioni gel koji se sastoji od stabilizovane hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koju telo proizvodi i vrlo je važan sastojak za negu kože, koji ima ogromne hidratantne sposobnosti. Fileri pune kožu iznutra i deluje umesto izgubljenih masti i proteina, kako bi se zagladile bore i povećao volumen površine lica.

Jedan od najvećih razloga popularnosti dermalni filera je taj što su privremeni (dejstvo traje otprilike 6-18 meseci, u zavisnosti od marke i površine ubrizgavanja). Verujte da ovo nekada može biti vrlo dobra stvar! Ako bilo šta pođe po zlu, filer na bazi hijaluronske kiseline može da se rastvori sa enzimom zvanim hijaluronidaza. Ovo je svakako olakšavajuća okolnost ukoliko tretman ne da očekivana rezultate ili ste nezadovoljni novim izgledom.

Kompanija GENOSS, koja proizvodi MONALISA dermalne filere, sprovodi strog sistem kontrole kvaliteta kroz direktno uključivanje u celi proces proizvodnje od osnovnog materijala hijaluronske kiseline do finalnog proizvoda. Da bi se garantovao kvalitet MONALISA proizvoda, GENOSS strogo ispunjava i zadovoljava uslove međunarodnih propisa o kvalitetu, uključujući KGMP, ISO 13485 i ISO 9001. MONALISA fileri su sigurni za upotrebu kod pacijenata zbog niskog nivoa endotoksina i u suštini ne sadrži BDDE[1] ostatak.

Dermalni fileri su sigurni i efikasni u pravim rukama

Rezultati dermalnih filera u velikoj meri zavise od tehnike ubrizgavanja koja se koristi. Ključno je pronaći pravog lekara koji će izvršiti postupak primene dermalnih filera. Slobodno tražite potvrdu obuke i sertifikacije kako biste bili sigurni da ćete dobiti adekvatnu negu. Isto tako, preterivanje sa tretmanima siguran je recept za rezultate neprirodnog izgleda, ili još gore oštećenja tkiva i komplikacije. Koliko god sigurni bili tretmani u većini slučajeva, čak i nakon ponavljajućih tretmana, prekomerna primena ili učestalost tretmana verovatno će dovesti do problema. Iz tog razloga je vrlo važno da ceo proces bude rukovođen od strane stručnog i obučenog lica.

da-li-su-dermalni-fileri-sigurni-2

Sineks Medical, koji se može pohvaliti partnerstvom sa kompanijom GENOSS, aktivno je učestvovao i u stručnoj edukaciji na temu primene dermalnih filera sa hijaluronskom kiselinom. MONALISA fileri imaju ergonomski dizajniranu šipku i ručku koji omogućuju ravnomernu raspodelu pritiska tokom ubrizgavanja, kako bi se omogućio precizan i siguran tretman kako za pacijenta, tako i za doktora.

Tretman primene dermalnog filera traje oko pola sata, a rezultati su vidljivi odmah po završenoj primeni. Prilikom injektiranja može se osetiti blagi bol, a to obično i jedini neželjeni efekat pri primeni filera. Sineks Medical je obezbedio distribuciju MONALISA dermalnih filera kompanije GENEOSS na našem tržištu.

Kontaktirajte nas i saznajte kako da fantastične MONALISA dermalne filere uvrstitite u svoju ponudu.