A-PRP tretmani

A-PRP TRETMANI

A-PRP tretmani su regenerativno rešenje koje efikasno ubrzava zaceljenje oštećenih tkiva, dok je hijaluronska kiselina (HA) inače glavna komponenta sinovijalne tečnosti unutar zglobova.

Zajedno A-PRP i HA sinergistički deluju na razbijanju začaranog kruga osteoartritisa, smanjenjem propadanja, upale, bolova i ukočenosti zglobova.

A-PRP tretmani

Cellular Matrix® kombinuje autolognu plazmu obogaćenu trombocitima (A-PRP) i hijaluronsku kiselinu (HA). Ovo medicinsko sredstvo se koristi za pripremu intra-artikularnih injekcija koje se daju u koleno za simptomatsko lečenje bolova u zglobovima i poboljšanje pokretljivosti zglobova.

Vaš doktor može obaviti pregled magnetnom rezonancom ili uraditi muskuloskeletni ultrazvuk pre injekcije kako bi osigurao adekvatnu dijagnozu i isključio postojanje stanja koja zahtevaju hirurški tretman.

Vaša krv se uzima u jednoj ili dve specijalno dizajnirane epruvete koje se zatim centrifugiraju pet minuta.

Patentirani gel u epruvetama izoluje vaše trombocite i plazmu iz crvenih krvnih zrnaca i proinflamatornih belih krvnih zrnaca. Trombociti se homogenizuju u vašoj plazmi i preparat se ubrizgava u oštećeno tkivo.

PRP tretmani
PRP tretmani

Šta kažu specijalisti za PRP & ćelijsku terapiju

„Neki sportisti smatraju da su se zahvaljujući PRP tehnologiji mogli ranije vratiti takmičenju.”
Frank B. Kelly, MD
A-PRP tretmani su terapijska procedura za raznovrsne ortopedske poremećaje i sportske povrede, kroz metodološku reviziju literature podvrgnuta istraživanju, od tendinopatije do povreda ligamenata i mišića, kao i nesrastanje butnih kosti.

Ova revizija literature bila je usredsređena na publikacije koje opisuju korišćenje autologne A-PRP u lečenju u oblasti ortopedske hirurgije i sportske medicine.

Meta analiza 16 stručnih publikacija, dokazuje bezbednost i kliničku efikasnost A-PRP u klinički kontrolisanim uslovima.

“Sportisti i ortopedi se često okreću ortobiološkim terapijama s nadom da sportistu vrate u fizičko stanje pre povrede što je pre moguće. Najčešće će ortopedi nastojati da koriste biološka rešenja umesto farmaceutskih i/ili invanzivne hirurgije.” – Američka antidoping agencija

“Preparati od trombocita su uklonjeni sa lista zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije jer novija istraživanja o PRP dokazuju da ne postoji potencijal za poboljšanje performansi mimo potencijalnog terapijskog efekta.“ –Svetska antidoping agencija

Kompletne rezultate pretrage literature je dokumentovala Regen Lab i ta dokumenta su dostupna na zahtev.