PRP terapija

A-PRP – PROMENA PARADIGME U LEČENJU

Tradicionalni farmakološki pristupi medicini i zdravstvenoj zaštiti bili su veoma uspešni u razvoju tretmana za mnoge akutne i hronične bolesti i poremećaje. Sa ovim otkrićima došlo je i do naučnih dostignuća u razumevanju osnovnih mehanizama bolesti, što je dovelo do inovativnih terapija koje se fokusiraju na rešavanje uzroka bolesti, umesto da samo leče simptome.

Nažalost, previše pacijenata pati od bolesti za koje ne postoji tretman. Regenerativna medicina predstavlja promenu paradigme u zdravstvenim terapijama i lečenju, fokusirajući se na osnovne uzroke bolesti tako što popravlja, zamenjuje ili obnavlja oštećene ćelije u telu.

Fokusirajući se na probleme na ćelijskom nivou, ove terapije imaju potencijal da izleče ili značajno smanje tegobe za neke od najčešćih hroničnih i akutnih stanja, uključujući moždani udar, srčane bolesti, progresivne neurološke bolesti, autoimune bolesti.

PRP terapija Regenlab
PRP terapija

PRP je napredna zdravstvena tehnologija koja se obično koristi za tretiranje:

Osteoartritis kolena, ramena, kuka i kičme

Uganuće zgloba

Povreda Ahilove tetive

Bol i nestabilnost karlice

Povrede leđa i vrata

Teniski lakat

Tendinitis

Povrede ligamenata

Teniski lakat

Plazma obogaćena trombocitima proizvodi se uzimanjem samo 10 ml (10 cc) krvi klijenta i zatim stavlja u mašinu za centrifugiranje. Tokom centrifugiranja klijentove krvi velikom brzinom separatni gel specijalno dizajniran sa izrazitim tiksotropnim svojstvima odvaja plazmu sa trombocitima i faktorima rasta od crvenih i belih krvnih zrnaca i ostalih nepoželjnih krvnih produkata. Kada se plazma sa koncentrovanim trombocitima i aktiviranim faktorima rasta ubrizga nazad u povređeno područje, trombociti tada iz svojih alfa granula oslobađaju više faktora rasta i signalnih proteina koji u složenom kaskadnom biološkom mehanizmu šalju poruku organizmu da pošalje matične ćelije i omogući proces lečenja. Ovaj proces značajno smanjuje simptome bola.

Matične ćelije same po sebi nisu u stanju da poprave povređeno područje, moraju biti usmerene, a trombociti se smatraju navigacijom u ovom ćelijskom procesu. Sa PRP, vaše matične ćelije će imati usmereni odgovor na mesto povrede i moći će da oporavljaju oštećene strukture. Ovo je proces oporavka i stoga se olakšanje neće dogoditi preko noći, već́ će trajati nekoliko nedelja ili meseci. PRP pomaže u rastu novog normalnog tkiva i prirodnom ozdravljenju oštećenih struktura. Ublažavanje bola obično počinje da se javlja u roku od tri do četiri nedelje nakon injekcije. Vaši simptomi nastavljaju da se poboljšavaju tokom perioda od tri do šest meseci nakon PRP injekcije.

REGENLAB je globalni lider u proizvodima za autolognu regenerativnu medicinu na bazi sveže pripremljene plazme bogate trombocitima