5 činjenica o ćelijskoj terapiji koje morate da znate

Šta je ćelijska terapija? Ćelijska terapija ima za cilj da leči i koristi telu na njegovom osnovnom – ćelijskom nivou. Može se definisati kao davanje bioloških proizvoda sa terapeutskim efektima koji potiču iz živih ćelija. Ova terapija može doći u mnogo različitih oblika, uključujući potpunu zamenu oštećenih ćelija zdravim aktivnim ćelijama, ili jednostavno obezbeđivanje neophodnih hranljivih materija na ćelijskom nivou kako bi se stimulisao prirodni proces izlečenja tela. Trenutno, Celergen je jedini neinjekcioni tretman morskim ćelijama na svetu.

Urinarna inkontinencija izaziva osećaj nelagodnosti i neprijatnosti, često dovodeći do ograničavanja u svakodnevnim društvenim aktivnostima, na taj način umanjujući kvalitet života. Uz adekvatno lečenje stresna inkontinencija se može kontrolisati i može se poboljšati opšte blagostanje.

5-cinjenica-o-celijskoj-terapiji-koje-morate-znati-1

Evo 5 važnih činjenica o ćelijskoj terapiji:

Činjenica br. 1. Preventivno dejstvo

Ne samo da terapija ćelijama može pomoći u lečenju određenih bolesti, već postaje sve popularnija i u preventivnoj medicini. Kako starimo, naše ćelijske regenerativne moći se dramatično smanjuju, uzrokujući stanja poput smanjene izdržljivosti i bolova u zglobovima. Ćelijska terapija je održiva preventivna opcija jer može pokrenuti i povećati regenerativne sposobnosti tela čak i kada naš biološki sat otkucava.

Činjenica br. 2. Obećavajući potencijal za stanja sa ograničenim mogućnostima lečenja

Iako je tačno da ćelijska terapija ima potencijal da leči stanja i bolesti koje trenutno imaju ograničeno održiv tretman, od nje ne treba očekivati čuda. Ćelijska terapija nije odgovor na sve zdravstvene probleme i na tržištu postoje mnogi proizvodi sa nedokazanim tvrdnjama dejstva. Pre nego što se odlučite za kupovinu ili konzumiranje bilo čega što je označeno kao ćelijska terapija – važno je proveriti kliničke studije koje podržavaju proizvod.

Činjenica #3. Različiti ljudi doživljavaju različite ishode

Kao i kod drugih oblika lečenja, različite osobe koje koriste ćelijsku terapiju verovatno neće imati iste rezultate. To je zbog razlike u ćelijskim nedostacima različitih pojedinaca. Važno je napomenuti da postoje i drugi faktori koji mogu uticati na ishod tretmana, kao što su godine, pol, okruženje i fizička aktivnost itd.

Činjenica #4. Koštana srž je samo jedan od mnogih dostupnih izvora

Da, kada govorimo o ćelijskoj terapiji, prva stvar koja vam pada na pamet može biti transplantacija koštane srži koja koristi hematopoetsku matičnu ćeliju. Međutim, mogu se koristiti i druge vrste matičnih ćelija i biološki dobijeni proizvodi. U našem telu postoje različite vrste matičnih ćelija i svaka vrsta je prilično jedinstvena. U zavisnosti od dela tela, bolesti ili degenerativnog stanja – izvor za lečenje ćelijama može se razlikovati.

5-cinjenica-o-celijskoj-terapiji-koje-morate-znati-2

Činjenica #5. Postoji opcija bez igle

Obično tretman matičnim ćelijama uključuje aplikovanje injekcija, ali ćelijska terapija može doći i u drugim oblicima. Na primer, kroz svoju patentiranu tehnologiju Celergen je uspeo da objedini sve moćne prednosti ćelijske terapije u jednu kapsulu koja se konzumira svakodnevno. Trenutno je jedini suplement za terapiju morskim ćelijama koji se ne injektuje na svetu i odobren je od strane Saveznog ureda za javno zdravlje Švajcarske.