SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MONALISA DERMALNIM FILERIMA

 

dermalni fileri MONALISA

Dermalni fileri su gelovi bogati supstancama koje se koriste za obnavljanje volumena i punoće kože, obraza, usana, vilice i drugih mesta. Kako starimo, naše ćelije kože polako gube sposobnost da proizvode više prirodnog kolagena, što smanjuje elastin u koži. Kao rezultat, naša koža gubi sposobnost da se sama regeneriše, što je čini suvom i tankom. Nivo hijaluronske kiseline koja se nalazi u našem telu vremenom se smanjuje i to uzrokuje stvaranje bora na našoj koži. Da bismo sačuvali  svež izgled, koristimo dermalne filere koji će dodati volumen našoj koži i učiniti je glatkom i zategnutom.

Monalisa Proizvodi 3

Šta uključuje tretman?

Tretman dermalnim filerima je veoma jednostavan. To uključuje upotrebu hijaluronske kiseline i injektiranje pomoću male igle. Ceo proces traje nekoliko sekundi, ne ostavlja ožiljke i ne izaziva nikakvu nelagodu. Možda ćete osetiti malu bol kada igla uđe u kožu. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana. Postoji nekoliko tipova Monalisa dermalnih filera namenjenih za lečenje svih vrsta bora i nepravilnosti na koži, i svaki je visoko efikasan u skladu sa svojom svrhom. Mogu se čak koristiti i za poboljšanje izgleda ožiljaka.

Monalisa Proizvodi 3

Koliko dugo traje procedura?

Postupak sa dermalnim filerom traje oko 30 minuta ili koji minut više. Kao što je gore pomenuto, rezultati su odmah vidljivi i sa minimalnom količinom nelagode. Može doći do blagog oticanja ili modrica nakon primene dermalnog filera, ali oni obično nestaju u roku od 24 sata. Trajanje efekata filera je različito i zavisi od tehnike ubrizgavanja, količine ubrizganog proizvoda, regije kože lica koja se tretira i koji tip proizvoda Monalisa (SOFT, MILD, HARD) se primenjuje.

Zbog svih navedenih razloga filer se resorbuje u periodu od 6-24 meseca. Kada efekti počnu da slabe, možete ponoviti postupak.

Ko može da se podvrgne proceduri Monalisa dermalnim  filerima?

Oni koji žele podmlađivanje kože, smanjenje bora, pa čak i ožiljaka, mogu da pribegnu ovoj proceduri. Takođe, pojedinci koji žele da dodaju volumen svom licu su pogodni kandidati za Monalisa dermalne filere. U osnovi, ovaj tretman je siguran i odgovara svima koji žele svež izgled lica bez bora. Međutim, iako ne postoje poznati rizici i da su dermalni fileri proizvedeni od prirodnih supstanci, preporučuje se da trudnice i dojilje izbegavaju ove tretmane. 

Monalisa

Koliko često vam je potreban tretman?

Vreme između injekcija filera obično varira. To zavisi od vrste filera koji se koristi u postupku i od životnih navika osobe koja ga je koristila. Možda ćete morati da se vratite šest meseci nakon početnog tretmana, ali to zaista zavisi od tipa filera koji je korišćen, načina aplikovanja i količine hijaluronidaze u vašem organizmu. Dobićete detaljna uputstva o tome kada da se vratite na sledeći tretman.

Ima li neželjenih efekata?

Uvek je najbolja ideja da detaljno pročitate o bilo kojoj medicinskoj ili kozmetičkoj proceduri pre nego što se odlučite da joj se podvrgnete. Dermalni fileri su napravljeni od hijaluronske kiseline i vode, a oba sastojka se prirodno nalaze u telu. Zbog toga nema ozbiljnih nuspojava od filera, izuzev laganog oticanja, crvenila i iritacije kože. Retko se dešavaju reakcije kao što su granulom, nekroza, hematomi, formiranje apscesa, gubitak boje kože.

 Sve nuspojave koje su spomenute su nestale nakon nekoliko sati, najviše nakon jednog dana. Ukoliko bilo koji od ovih simptoma potraje duže od nedelju dana, molimo Vas da odmah obavestite Vašeg doktora.

set monalisa

Od kojih supstanci su napravljeni najsigurniji dermalni fileri?

Ovi proizvodi se obično zasnivaju na jednoj glavnoj supstanci koja može da služi za višestruke namene, kao što je stimulacija proizvodnje kolagena, popunjavanje bora oko nosa i usta, popravljanje izgubljenog volumena u licu, dodavanje više debljine tankim usnama itd. U najvećem broju slučajeva te supstance se već prirodno nalaze u ljudskom organizmu (npr. hijaluronska kiselina ili kalcijum hidroksiapatit) što ih čini veoma biokompatibilnim i sigurnim. Ovo su fileri sa ograničenim vremenom delovanja, koji se rastvaraju za nekoliko meseci. Imaju visoku biološku kompatibilnost i potpuno su razgradivi.

 Različiti brendovi koriste sopstvenu formulu i tehnologiju proizvodnje koja može ili ne mora da uključuje kolagen, materijale dobijene od fermentacije bakterija i još mnogo toga. Neki takođe mogu sadržati lidokain koji služi kao lokalni anestetik, smanjujući bol i nelagodnost tokom primanja injekcije. 

Koja je cena tretmana?

Cene kozmetičkih filera variraju u zavisnosti od mnoštva faktora – brenda, kvaliteta, lokalne tržišne vrednosti. Naravno, postoji određena, ali ne uvek tačna korelacija između cene i kvaliteta. Upravo tu se Monalisa fileri ističu u gomili, nudeći vrhunski kvalitet mnogo skupljih filera za kožu i usne, ali po mnogo povoljnijim cenama. Proverite spisak ordinacija koje su naši partneri, raspitajte se za cenu i zakažite Vaš prvi tretman. Samo jedan korak Vas deli od lepše i sjajnije kože.

Pročitajte još

448 kHz

448 kHz JE PRAVA FREKVENCIJA ZA VAŠE ZDRAVLJE

Lečenje radiofrekvencijom je postupak koji sve više dobija na popularnosti u mišićno-koštanoj rehabilitaciji zbog svoje efikasnosti u ubrzavanju zarastanja tkiva ...
Pročitaj više
dermalni fileri 7 činjenica

7 VAŽNIH ČINJENICA O DERMALNIM FILERIMA

Veliki je broj ljudi koji žele da zadrže svoju mladost i uspore proces starenja. Na tržištu postoji nekoliko različitih tretmana ...
Pročitaj više
Tretmani INDIBA

SPORTSKE POVREDE I INDIBA ACTIV

Iako je moguće povrediti bilo koji deo tela kada se bavite sportom, termin sportske povrede se obično koristi da označi ...
Pročitaj više
Faktori rasta

ZARASTANJE RANA POMOĆU A-PRP TRETMANA

Sve je veća potreba za razvijanjem novih terapija za zaceljivanje rana kako bi se  ono poboljšalo. Upotreba regenerativnih terapija postaje ...
Pročitaj više
Loading...