SPORTSKE POVREDE I INDIBA AKTIV

Tretmani INDIBA

Iako je moguće povrediti bilo koji deo tela kada se bavite sportom, termin sportske povrede se obično koristi da označi povrede mišićno-skeletnog sistema.

 

Akutne povrede se najčešće javljaju iznenada tokom bavljenja sportom ili vežbanjem. One mogu dovesti do iznenadnog i jakog bola, nemogućnosti oslanjanja na ekstremitete ili nemogućnosti da se pokrene povređeni deo tela. Hronične povrede su obično rezultat prekomernog opterećenja jednog dela tela tokom dužeg vremenskog perioda. Simptomi hroničnih povreda uključuju osetljivost, konstatan bol, naročito tokom neke fizičke aktivnosti.

 

Kada dođe do sportske povrede obično su meka tkiva u području bola povređena. Kao posledica povrede oštećuju se vlakna povređenog mišića, tetive ili ligamenta. Pored toga, sitni krvni sudovi (kapilari) koji snabdevaju ova tkiva krvlju i kiseonikom obično popucaju. Stoga, ubrzo nakon povrede mekih tkiva javlja se lokalizovano oticanje. Povređena tkiva postaju bolna i osetljiva, direktno od traume i indirektno zbog naknadnog oticanja. To dovodi do ukočenosti, bola i osetljivosti koje često prate upalu tendinitisa, burzitisa, kao i naprezanja i uganuća. Takođe treba napomenuti da čak i povredu kostiju (kao što je fraktura) obično prati povreda obližnjih mekih tkiva.

Picture1

Pošto su sportisti podložniji povredama zbog intenzivnog treninga i takmičenja, dostupnost brzih i efikasnih tretmana je od vitalnog značaja. Tretmani INDIBA ubrzavaju zaceljenje povreda što omogućava sportistima da se vrate redovnim aktivnostima u najkraćem mogućem roku.

 

INDIBA je izumitelj i pionir jedinstvene patentirane tehnologije – INDIBA Proionic Sistem, koji koristi frekvenciju od 448 kHz za INDIBA aktivnu ćelijsku terapiju. Sistem se primenjuje u akutnim, subakutnim i hroničnim fazama tretmana povreda. Proionic Sistem povećava ljudsku proliferaciju mezenhimskih matičnih ćelija za više od 25%, bez uticaja na pluripotencijalnost matičnih ćelija.

Indiba krema za terapiju

Prilikom sportskih povreda postoje procedure koje treba primeniti kako bi se ublažile posledice i olakšalo stanje uzrokovano povredom.

  • Odmor (minimiziranje pokreta povređenog dela tela)
  • Led (nanošenje hladne obloge)
  • Kompresija (lagano obmotavanje povređenog dela tela može pomoći da se minimizira oticanje)
  • Podizanje ekstremiteta (podignite deo tela koji je povređen kako bi se pritisak na povređenom području smanjio)

Iako nema sumnje da su svi ovi postupci veoma korisni kao prva pomoć pri sanaciji posledica povrede, ipak u najvećem broju slučajeva nisu dovoljni. Upravo zato vam preporučujemo INDIBA Active tretman, kako bi proces zaceljenja bio što brži i efikasniji. Optimizacija atletskih performansi je neophodna za održavanje dobre hidratacije i vaskularizacije tkiva.

 

INDIBA Activ je visoko efikasan u lečenju akutnih sportskih povreda. Njegova antiinflamatorna i analgetska efikasnost je veoma značajna u lečenju akutnih sportskih povreda. U sprovedenim studijama pokazane su pozitivne promene u protoku krvi kroz tkiva na dubini od najmanje dva centimetra ispod kože kao odgovor na  primenu INDIBA uređaja.

Prednosti INDIBA tretmana su:

  • Brzina oporavka
  • Poboljšanje hroničnih stanja
  • Pomaže u smanjivanju bola od prve primene
  • Pomaže u rehabilitaciji mekih i tvrdih tkiva
  • Bezbedan je za upotrebu
Terapija kolena

Upravo iz ovih razloga mnogi timovi su već uključili neinvazivnu INDIBA Activ terapiju u proces oporavka. Dokazano je da ovaj tretman pomaže u sprečavanju i lečenju povreda ubrzavanjem prirodnih mehanizama za lečenje i oporavak mišića. INDIBA terapija je postala omiljena terapija za sportiste koji žele da očuvaju snagu i budu u vrhunskoj formi na najvećim takmičenjima.

 

Za razliku od drugih tretmana, INDIBA je, osim što je siguran i efikasan, bezbolan proces. INDIBA ceni dugoročne odnose, te vlasnici INDIBA uređaja uživaju u prednostima kontinuiranog obrazovanja, ažuriranja i poslovne podrške.

Pročitajte još

RESPONSE OF NEUROBLASTOMA CELLS TO RF CURRENTS AS A FUNCTION OF THE SIGNAL FREQUENCY

Zadovoljstvo nam je da podelimo sa vama novu publikaciju Ramon-a i Cajal-a: Response of neuroplastoma cells to RG currents as ...
Pročitaj više
Prednji ukršteni ligamenti

PREDNJI UKRŠTENI LIGAMENTI – POVREDA I LEČENJE

Prednji ukršteni ligamenti spadaju u četiri najveća ligamenta u kolenu i prvenstveno imaju ulogu u održavanju stabilnosti kolena. Dva ligamenta ...
Pročitaj više
prevencija osteoporoze

CELERGEN U PREVENCIJI OSTEOPOROZE

Osteoporoza je bolest koja slabi kosti do tačke u kojoj se lako lome - najčešće kosti u kuku, kičmi i ...
Pročitaj više
448 kHz

448 kHz JE PRAVA FREKVENCIJA ZA VAŠE ZDRAVLJE

Lečenje radiofrekvencijom je postupak koji sve više dobija na popularnosti u mišićno-koštanoj rehabilitaciji zbog svoje efikasnosti u ubrzavanju zarastanja tkiva ...
Pročitaj više
Loading...