REGENEXTRACELL BMC & GLUE SETOVI

RegenExtracell BMC

RegenLab-ovi setovi za prikupljanje, pripremu i primenu preparata od sopstvenih matičnih ćelija iz koštane srži za regeneraciju koštano zglobnih struktura. Matične ćelije su osnovne ćelije iz kojih se generišu sve druge ćelije i tkiva sa specifičnim funkcijama. Pod određenim uslovima bilo to u organizmu ili u laboratorijskim uslovima, matične ćelije se dele kako bi formirale više ćelija koje se nazivaju ćelije kćeri.

Ove ćerke ćelije ili postaju nove matične ćelije (samoobnavljanje) ili postaju specijalizovane ćelije (diferencijacija) sa specifičnijom funkcijom, kao što su krvne ćelije, moždane ćelije, ćelije srčanog mišića ili koštane ćelije. Nijedna druga ćelija u telu nema prirodnu sposobnost da generiše nove tipove ćelija.

Istraživači i doktori nadaju se da će studije matičnih ćelija pomoći u većem razumevanju o tome kako se bolesti pojavljuju, omogućiti stvaranje zdrave ćelije kao zamene za obolele ćelije (regenerativna medicina) kao i lakše testiranje novih lekove radi poboljšanja njihove bezbednosti i efikasnosti.

RegenExtracell BMC ( Bone Marrow Cells – ćelije koštane srži ) je fleksibilan i reproduktivan sistem za koncentrovanje mezenhimalnih matičnih ćelija iz koštane srži. Omogućava brzu koncentraciju aspirata matičnih ćelija koštane srži i omogućava njihovu ponovnu implantaciju (isto kao pri hirurškoj proceduri). RegenExtracell BMC obezbeđuje uspešno dobijanje 74% mononuklearnih ćelija (MNC) i 87% mezenhimalnih matičnih ćelija (MSC) iz aspirata koštane srži.

Regen Extracell BMC je dokazano uspešno nadoknadio koštane defekte sa 79% i do 100% uspešnosti u periodu izlečenja od samo 2,5 meseca.

Poznato je da je koštana srž bogata heterogenim sastavom zrelih i pluripotentnih matičnih ćelija (BMC – matične ćelije koštane srži). Mikrosredina matične ćelije, ili medularna stroma, čuva, pored dobro poznatih progenitora krvnih ćelija (hematopoetske matične ćelije, HSC) i različite nezrele ćelije kao što su mezenhimalne matične ćelije (pluripotentne MSC, koje prethode mišićno-skeletnim ćelijama), pre-adipociti , endoteliskih progenitornih ćelija, itd. Mnoge studije su demonstrirale učešće matičnih ćelija koštane srži u regeneraciji tkiva u različitim kliničkim domenima. Heterogena priroda ćelijskog mikrookruženja koštane srži dovodi do vrlo visokog regenerativnog potencijala, posebno za koštana i osteohondralna tkiva.

Glue, preparat na bazi autolognog biološkog lepka, je mešavina matičnih ćelija koštane srži (BMC) i autolognog trombinskog seruma (ATS). Autologus Thrombin Serum (ATS) pretvara rastvorljivi fibriogen u monomere fabrina koji se polimerizuju radi formiranja ugrušaka. Dodavanje autolognog trombinskog seruma (ATS) u koncetrat trombocita pacijenata ( PRP) ponovo pokreće proces koagulacije u fiziološkom smislu. Ovaj prirodni proces indukuje formiranje trodimezionalnog matriksa fabrina u kojem se zarobljavaju trombociti kao nosioci faktora rasta. Ovo omogućava dugotrajno dejstvo faktora rasta na licu mesta, a matriks služi kao skela za rekonstrukciju novog tkiva.

RegenExtracell BMC & GLUE separatni gel omogućava laku, brzu i kvalitetnu pripremu iz male količine koštane srži, uz optimalnu koncentraciju autolognih matičnih ćelija. Pakuje se u pojedinačne komplete za izvođenje procedure i setovi sadrže sve neophodne komponente za vršenje procedure koncetrisanja koštane srži. Prikupljanje/koncentrisanje koštene srži se obavlja u zatvorenom sistemu, čime se garantuje sterilnost što je i potvrđeno u ad-hoc studijama. Komplet je u dvostrukom sterilnom pakovanju, neophodnom za upotrebu medicinskog sredstva u operacionoj sali.

Dokazano je da je uspešno nadoknadio koštane defekte sa 79% do 100% uspešnosti uz period izlečenja od svega 2,5 meseca. Koristi se u lečenju osteotomije, koštanih defekata, pseudoartroze, osteonekroze, preloma.

RegenKit® Extracell BMC je pripremljen u skladu sa Klasom II-b medicinskih sredstava proizvedenih od strane Regen Lab i sasertifikatom CE 0086 registrovan u nacionalnoj agenciji za nekove i medicinska sredstva, a Sineks Medical Vam je učinio ovaj proizvod dostupnim i na našem tržištu.

Pročitajte još

Čelijska terapija

PREDNOSTI CELERGEN ĆELIJSKE TERAPIJE

Od svih poznatih koristi terapije ćelija, podmlađivanje i regeneracija su dva ključna procesa. Ćelijska regeneracija je najvažniji proces koji definiše ...
Pročitaj više

EDUKACIJA: PRIMENA HIJALURONSKIH FILERA MONALISA, 14.07.2019.

U specijalističkoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju - Ribnikar, 14.07.2019. održana je edukacija na temu: Primena hijaluronskih filera za doktore medicine ...
Pročitaj više
PRP procedure

A-PRP TRETMANI U SPORTSKOJ MEDICINI

A-PRP procedurama možemo potencijalno tretirati niz sportskih i akutnih povreda koje dovode do bolova u zglobovima, tetivama i ligamentima. Povrede ...
Pročitaj više

KOLEGIJUM BEL MEDIC 09.07.2019.

U Bel Medic bolnici 09.07.2019. održan je sastanak i radionica na temu Regenlab PRP ćelijske terapije i tretmana rana, i ...
Pročitaj više
Loading...