OSTEOARTRITIS - REVOLUCIONARNO LEČENJE

Osteoartritis

Osteoartritis je najčešći oblik artritisa koji pogađa milione ljudi širom sveta. On se dešava kada se zaštitna hrskavica na krajevima kostiju vremenom tanji. Simptomi osteoartritisa se često razvijaju sporo i vremenom se pogoršavaju. Znakovi i simptomi osteoartritisa uključuju: 

 

  • Bol. Vaš zglob se može povrediti za vreme ili nakon kretanja.
  • Osetljivost. Vaš zglob može biti osetljiv čak i kada primenite lagani pritisak na njega.·    
  • Krutost. Ukočenost zglobova može biti najuočljivija kada se probudite ujutro ili nakon perioda neaktivnosti.·     
  • Gubitak fleksibilnosti. Možda nećete moći da pomerate svoj zglob u punom opsegu pokreta.·      
  • Osećaj škripanja. Kada koristite zglob, možete čuti ili imati neprijatan osećaj.·     
  • Koštane izbočine. Oko pogođenog zgloba mogu se formirati koštane izbočine koje se osećaju pod rukom kao čvrste grudvice.
osteoartritis koleno

Iako osteoartritis može oštetiti bilo koji zglob u vašem telu, poremećaj najčešće pogađa zglobove ruku, kolenima, kukova i kičme. Simptomi osteoartritisa se obično mogu efikasno kontrolisati, iako se osnovni proces ne može preokrenuti. Ostati aktivan, održavati telesnu težinu su koraci koji mogu usporiti napredovanje bolesti i pomoći u umanjenju bola i boljem funkcionisanju zglobova. Pored redovne aktivnosti i kontrole telesne težine, kao i već ustaljenih medikamenata koji se preporučuju za ublažavanje ovog stanja, Sineks medical vam iz široke palate proizvoda koje ima u ponudi, preporučuje Cellular Matrix.

Cellular Matrix je multifunkcionalni preparat čija je prevashodna upotreba u sprovođenju tretmana za podmlađivanje kože. Kombinovani sistem za neposrednu pripremu, kombinovane mreže HA (hijaluronske kiseline) sa A-PRP i ravnomerno raspoređenim trombocitima u samo jednom koraku.

A-PRP je već duže vreme u širokoj upotrebi u zemljama Evrope, za tretiranje i lečenje povreda kod tetiva i zglobova. Hijaluronska kiselina je glavna komponenta sinovijalne tečnosti u održavanju funkcije zglobova koja pospešuje homeostazu. Prilikom tretmana pacijenti mogu očekivati veliko ublažavanje simptoma osteoartitisa, značajno obnavljanje funkcija poremećenih oboljenjem kao i prestanak potrebe za tradicionalnim medikamentima.

Pored toga, 25 godina kliničkog iskustva pokazuje značajne koristi koje donosi u oslobađanju od bola i funkcionalnog poboljšanja stanja pacijenata za 6 do 12 meseci. Cellular Matrix igra glavnu ulogu u visokosuplemantaciji i oslobođanju od bola kod osteoartritisa. Mreža lanaca hijaluronske kiseline (HA) formira idealan ćelijski matrix

osteo 3

Sinergetskom kombinacijom HA i A-PRP Cellular Matrix postiže komplamentarne kliničke efekte ova dva sastojka, tako obezbeđujući dodatni boljitak za pacijente koji boluju od osteoartitisa. Cellular Matrix pruža značajno ublažavanje bola i funkcionalno poboljšanje kod 87.3% pacijenata koji su imali nezadovoljavajući klinički odgovor na prethodnu terapiju sa isključivo hijaluronskom kiselinom.

Cellular Matrix omogućava bezbedne tretmane degenerativnog osteoartritisa, nakon kojih nisu primećena nikakva ozbiljna neželjena dejstva. Garantovanu sterilnost tokom pripreme i primene Cellular Matrix Setova obezbeđuje procedura koja se izvodi u zatvorenom sistemu u samo jednom koraku.

Ukoliko ste u prilici razgovarajte sa bilo kojim pacijentom koji je bio podvrgnut ovoj terapiji i oni će vam potvrditi koliko je ovaj tretman uspešan!

Pročitajte još

Indiba lečenje burzitisa

TRETMAN BURZITISA INDIBA TERAPIJOM

Burze su vrećice punjene tečnošću koje se nalaze oko vaših zglobova. U ljudskom telu ih ima oko 150. One okružuju ...
Pročitaj više

REGEN LAB BIOTEHNOLOGIJA U SPORTSKOJ MEDICINI, ORTOPEDSKOJ HIRURGIJI I REHABILITACIJI

Regen Kit-BCT i Regen Kit A-CP su inovativne tehnologije za pripremu autologne plazme obogaćene trombocitima (PRP) za lečenje pacijenata sa ...
Pročitaj više
Indiba Day Belgrade

INDIBA DAY BELGRADE 2019

Ponosni na uspešno održan Indiba day u Beogradu, u centru Fizio tima. Zahvaljujemo se na velikom odzivu, do sledećeg viđenja ...
Pročitaj više

AMOY NA KONGRESU ESMO 2019.

ESMO kongres će biti održana od 27.09.-01.10.2019. u Barseloni, Španija. Naš partner Amoy će biti prisutan na štandu #415 u ...
Pročitaj više
Loading...