OSTEOARTRITIS - REVOLUCIONARNO LEČENJE

Osteoartritis je najčešći oblik artritisa koji pogađa milione ljudi širom sveta. On se dešava kada se zaštitna hrskavica na krajevima kostiju vremenom tanji. Simptomi osteoartritisa se često razvijaju sporo i vremenom se pogoršavaju. Znakovi i simptomi osteoartritisa uključuju: 

 

  • Bol. Vaš zglob se može povrediti za vreme ili nakon kretanja.
  • Osetljivost. Vaš zglob može biti osetljiv čak i kada primenite lagani pritisak na njega.·    
  • Krutost. Ukočenost zglobova može biti najuočljivija kada se probudite ujutro ili nakon perioda neaktivnosti.·     
  • Gubitak fleksibilnosti. Možda nećete moći da pomerate svoj zglob u punom opsegu pokreta.·      
  • Osećaj škripanja. Kada koristite zglob, možete čuti ili imati neprijatan osećaj.·     
  • Koštane izbočine. Oko pogođenog zgloba mogu se formirati koštane izbočine koje se osećaju pod rukom kao čvrste grudvice.
osteo 1

Iako osteoartritis može oštetiti bilo koji zglob u vašem telu, poremećaj najčešće pogađa zglobove ruku, kolenima, kukova i kičme. Simptomi osteoartritisa se obično mogu efikasno kontrolisati, iako se osnovni proces ne može preokrenuti. Ostati aktivan, održavati telesnu težinu su koraci koji mogu usporiti napredovanje bolesti i pomoći u umanjenju bola i boljem funkcionisanju zglobova. Pored redovne aktivnosti i kontrole telesne težine, kao i već ustaljenih medikamenata koji se preporučuju za ublažavanje ovog stanja, Sineks medical vam iz široke palate proizvoda koje ima u ponudi, preporučuje Cellular Matrix.

Cellular Matrix je multifunkcionalni preparat čija je prevashodna upotreba u sprovođenju tretmana za podmlađivanje kože. Kombinovani sistem za neposrednu pripremu, kombinovane mreže HA (hijaluronske kiseline) sa A-PRP i ravnomerno raspoređenim trombocitima u samo jednom koraku.

osteo 2

A-PRP je već duže vreme u širokoj upotrebi u zemljama Evrope, za tretiranje i lečenje povreda kod tetiva i zglobova. Hijaluronska kiselina je glavna komponenta sinovijalne tečnosti u održavanju funkcije zglobova koja pospešuje homeostazu. Prilikom tretmana pacijenti mogu očekivati veliko ublažavanje simptoma osteoartitisa, značajno obnavljanje funkcija poremećenih oboljenjem kao i prestanak potrebe za tradicionalnim medikamentima.

Pored toga, 25 godina kliničkog iskustva pokazuje značajne koristi koje donosi u oslobađanju od bola i funkcionalnog poboljšanja stanja pacijenata za 6 do 12 meseci. Cellular Matrix igra glavnu ulogu u visokosuplemantaciji i oslobođanju od bola kod osteoartritisa. Mreža lanaca hijaluronske kiseline (HA) formira idealan ćelijski matrix

osteo 3

Sinergetskom kombinacijom HA i A-PRP Cellular Matrix postiže komplamentarne kliničke efekte ova dva sastojka, tako obezbeđujući dodatni boljitak za pacijente koji boluju od osteoartitisa. Cellular Matrix pruža značajno ublažavanje bola i funkcionalno poboljšanje kod 87.3% pacijenata koji su imali nezadovoljavajući klinički odgovor na prethodnu terapiju sa isključivo hijaluronskom kiselinom.

Cellular Matrix omogućava bezbedne tretmane degenerativnog osteoartritisa, nakon kojih nisu primećena nikakva ozbiljna neželjena dejstva. Garantovanu sterilnost tokom pripreme i primene Cellular Matrix Setova obezbeđuje procedura koja se izvodi u zatvorenom sistemu u samo jednom koraku.

Ukoliko ste u prilici razgovarajte sa bilo kojim pacijentom koji je bio podvrgnut ovoj terapiji i oni će vam potvrditi koliko je ovaj tretman uspešan!

Pročitajte još

Čelijska terapija

PREDNOSTI CELERGEN ĆELIJSKE TERAPIJE

Od svih poznatih koristi terapije ćelija, podmlađivanje i regeneracija su dva ključna procesa. Ćelijska regeneracija je najvažniji proces koji definiše ...
Pročitaj više

EDUKACIJA: PRIMENA HIJALURONSKIH FILERA MONALISA, 14.07.2019.

U specijalističkoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju - Ribnikar, 14.07.2019. održana je edukacija na temu: Primena hijaluronskih filera za doktore medicine ...
Pročitaj više
PRP procedure

A-PRP TRETMANI U SPORTSKOJ MEDICINI

A-PRP procedurama možemo potencijalno tretirati niz sportskih i akutnih povreda koje dovode do bolova u zglobovima, tetivama i ligamentima. Povrede ...
Pročitaj više

KOLEGIJUM BEL MEDIC 09.07.2019.

U Bel Medic bolnici 09.07.2019. održan je sastanak i radionica na temu Regenlab PRP ćelijske terapije i tretmana rana, i ...
Pročitaj više
Loading...