NAJBOLJE REŠENJE ZA SPORTSKE POVREDE

NAJBOLJE REŠENJE ZA SPORTSKE POVREDE

Profesionalni sportisti rizikuju povrede svaki put kada treniraju, vežbaju ili se takmiče. Stoga nije iznenađujuća statistika koja nam dolazi iz Sjedinjenih Država da su profesionalni sportisti bili među pet zanimanja koja su imala preko 1.000 povreda na 10.000 evidentiranih povređenih radnika. Sportisti i sportski takmičari prema statistici pretrpe više od 2.000 povreda na 10.000 evidentiranih povreda. Stoga vam predstavljamo najbolje rešenje za sportske povrede, INDIBA Activ.

 

Povrede su deo sporta, a danas se sve više vodi računa o povredama i posvećuje se velika pažnja prevenciji i lečenju povreda. Povrede automatski podrazumevaju nemogućnost treniranja i takmičenja, što sa sobom povlači brojne posledice. Stoga savremena medicina nastoji da iskoristi sve prednosti napretka i tehnoloških mogućnosti da unapredi tretiranje i lečenje eventualnih povreda. 

Procenat povreda u konstantnom porastu

I pored sve veće obazrivosti i mera zaštite utisak je da se danas sportisti povređuju više nego pre. Mnogo je faktora koji na to utiču, naporni kalendar takmičenja, nastojanje da se ostvare vrhunski rezultati i ulaganje ogromnih napora. U prilog ovoj tvrdnji može da posluži primer profesionalnih fudbalera. Sve veći broj studija odražava porast povreda među profesionalnim fudbalerima poslednjih godina. Od 2001. godine, povrede potkolenice – najčešća vrsta povreda – povećavaju se svake godine za 4%. Računa se da savremeni fudbaler ima tendenciju da se povredi svakih 125 sati igračkog vremena.

 

Obrasci povreda obično su specifični za određeni sport, ili specifičnosti u stilu igre određenog sportiste. Na primer teniser Rafael Nadal ima intenzitet koji ga čini sklonijim povredama kolena i ramena od većine drugih igrača. Povreda patelarne tetive (poznata kao skakačko koleno) može češće da pogađa ljude koji igraju odbojku, košarku, fudbal i tenis. Akutne povrede, poput kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta (ACL), češće se javljaju u američkom fudbalu, košarci ili skijanju. Istegnuće ili kidanje ligamenata češće pogađaju trkače, plesače i gimnastičare.

INDIBA rešava problem

Upravo iz do sada navedenih razloga INDIBA ACTIV terapija doživljava sve veću popularnost, kako kada su u pitanju profesionalni sportisti, tako i rekreativci i ljudi koji imaju određena akutna ili hronična stanja koja im izazivaju bolove i nelagodu. INDIBA biva prepoznata kao najbolje rešenje za sportske povrede.

 

INDIBA sistem generiše zatvoreni električni krug u kome se generiše precizna frekvencija od 448 kHz za postizanje bio-stimulacije, sa ili bez termičkog efekta. U objavljenim istraživanjima dokazano je da ima pozitivan efekat povećanjem dubokog protoka krvi, čime povećava nivo kiseonika i hranljivih sastojaka.

 

Ključna faza u regeneraciji je proliferacija ćelija prekursora. Nakon razmnožavanja, ćelije potomstva se diferenciraju u tipične ćelijske tipove koji će izgraditi svojstveni vanćelijski matriks, čime se uspostavlja vraćanje prvobitne funkcije. U molekularnim studijama pokazalo se da INDIBA Activ stimuliše proliferaciju matičnih ćelija i njihovu diferencijaciju.

Kombinacija manuelne terapije, propisanih vežbi i INDIBA tretmana daje neuporedive rezultate pri akutnoj povredi mišića kao i za određeni hronični bol. Iz ovog razloga INDIBA je prvi izbor mnogih sportskih timova i vrhunskih sportista. U cilju sprečavanja recidiva lečenje INDIBA aparatom može biti važan deo strategije, jer usled povećanja temperature tkiva poboljšava elastičnost čak i u dubljim mišićima. Dokazano je da efekti traju duže od 45 minuta nakon završetka tretmana. Ovo može pomoći u bržem oporavku i poboljšanju sportskih performansi.

Pročitajte još

NAJBOLJE REŠENJE ZA SPORTSKE POVREDE

NAJBOLJE REŠENJE ZA SPORTSKE POVREDE

Profesionalni sportisti rizikuju povrede svaki put kada treniraju, vežbaju ili se takmiče. Stoga nije iznenađujuća statistika koja nam dolazi iz ...
Pročitaj više
plazma-obogacena-trombocitima

PLAZMA OBOGAĆENA TROMBOCITIMA – EFIKASNA TERAPIJA ŠIROKE PRIMENE

Autologni krvni proizvodi, naročito plazma obogaćena trombcitima, ulaze u sve veću upotrebu širom sveta kako bi olakšali i promovisali izlečenje ...
Pročitaj više
magicna indiba terapija

MAGIČNA INDIBA TERAPIJA – REŠITE SE BOLOVA NA PRIRODAN NAČIN

Napredak nauke omogućio je i medicini napredak u lečenju i tretiranju mnogih stanja koja su do skora bila teško ili ...
Pročitaj više
Celergen - preparat koji garantuje podmlađivanje i obnovu ćelija

KAKO ODRŽATI VITALNOST

Svi stare - to je neizbežan deo života. Postoje aspekti ovog procesa koje mi ne možemo da kontrolišemo i neki ...
Pročitaj više
Loading...