INDIBA I HRONIČNI BOL U KARLICI

hijaluronska kiselina

Nedavna studija, koju je odobrio Rei Juan Carlos Univerzitet u Madridu i Španska agencija za lekove i zdravstvene proizvode (AEMPS), potvrđuje prikladnost i učinkovitost intrakavitalnog INDIBA® ACTIV tretmana za smanjenje hroničnog karličnog bola. Stoga su rezultati upravo potvrdili sigurnost i performanse radio frekvencije INDIBA na 448 kHz za tretiranje ovog stanja. u kliničkim istraživanjima smo objasnili u čemu je napredak i detaljno šta ova novina podrazumeva!

Šta je karlično dno?

Karlično dno je anatomska struktura koja podržava težinu trbušnih organa, omogućava da karlična šupljina budu u zdravom položaju i sastoji se od mišića, ligamenata i fascije (vezivno tkivo). Procenjuje se da jedna trećina ženske populacije može pretrpeti slabljenje karličnog dna zbog procesa kao što su trudnoća ili slabljenje muskulature, iako su ovi problemi uobičajeni i kod muškaraca.

indiba 1

Ako ovo tkivo nije pravilno hidrirano, ako je bilo preopterećeno, otvrdnulo ili ima hemijski poremećaj, može izazvati kontrakcije mišića ili preopterećenja, bol u karlici, inkontinenciju ili bol u seksualnim odnosima, ponekad čak i onemogućavanje istih.

Iz čega se sastojala klinička studija o karličnom bolu?

U ovom slučaju kliničkih istraživanja učestvovalo je 49 odraslih pacijenata, muškaraca i žena, pogođenih hroničnim karličnim bolom upalnog porekla. Da bi se sprovela studija, napravljene su dve grupe; jedna od njih je dobila tretman sa INDIBA® ACTIV, a druga je primila placebo tretman (nije primenjena struja). 

Ove dve grupe su omogućile evaluaciju i omogućile istraživačima da uporede promene u intenzitetu bola, efikasnosti i toleranciji tretmana INDIBA® ACTIV tokom vremena. Svi su tokom četiri meseca primili deset sesija u trajanju od 45 minuta što je bilo dopunjeno manuelnom terapijom.

indiba 2

Koje druge prednosti pruža INDIBA® ACTIV tretman za karlično dno?

Terapija INDIBA olakšava kontrolu inkontinencije, oporavlja rane i epiziotomije i smanjuje rizik od hemoroida. Takođe ublažava upale, smanjuje hronični karlični bol i preporučuje se za rehabilitaciju nakon operacije. Jačanje ovog područja poboljšava seksualne odnose, jer potpomaže kontrolu ejakulacije i sprečava prostatitis. Takođe, ova terapija doprinosi poboljšanju toniranja vaginalnih mišića – poboljšanje ili sprečavanje dispareunije (bol tokom seksa), doprinosi ublažavanju suvoće vagine i pospešuje oporavak nakon porođaja.

Pročitajte još

A-PRP

A-PRP TRETMANI – SAVETI ZA PACIJENTE

Koje su patološke indikacije za lečenje Regen Lab A-PRP tretmanima? A-PRP ubrzava proces oporavka kod hroničnih i akutnih bolesti. Tendinopatije: ...
Pročitaj više
A-PRP TRETMANI

A-PRP TRETMANI

A-PRP je regenerativno rešenje koje efikasno ubrzava zaceljenje oštećenih tkiva, dok je hijaluronska kiselina (HA) inače glavna komponenta sinovijalne tečnosti ...
Pročitaj više

ESHRE KONVENCIJA 23-26. JUN – BEČ, AUSTRIJA

ESHRE konvencija će biti održana od 23-26. juna u Beču, Austrija. IQ Medical Ventures će predstaviti ExEm® penu zajedno sa ...
Pročitaj više
RegenExtracell BMC

REGENEXTRACELL BMC & GLUE SETOVI

RegenLab-ovi setovi za prikupljanje, pripremu i primenu preparata od sopstvenih matičnih ćelija iz koštane srži za regeneraciju koštano zglobnih struktura ...
Pročitaj više
Loading...