ExEm PENA

ExEm pena

IQ Medical Ventures B.V. je poslovni inkubator za proizvodnju medicinskih uređaja i sredstava, koji je osnovan da bi  se prevazišle tradicionalne poteškoće transfera tehnologije medicinskih proizvoda. Nasuprot transferu tehnologije, mi ne licenciramo tehnologije koje su nam dostavili lekari, već ih umesto toga vodimo od koncepta do tržišnog udela.

Napravili smo inkubator u kojem je sve naše iskustvo u protekle dve decenije kombinovano sa veštinama i idejama lekara i hirurga. Okruženje u kojem klinički pronalazači mogu lako da se udruže sa našim timom i gde kombinujemo bolničku infrastrukturu sa našom sopstvenom mrežom.

Picture1

Jedan od proizvoda na koje smo izuzetno ponosni je naša  ExEm pena.

ExEm pena je razvijena radi lakše i preciznije ultrazvučne procene prohodnosti jajovoda. 

Mešanjem ExEm gela i ExEm vode, stvara se gel pena. ExEm pena se može infundirati kroz cerviks i šupljinu materice u jajovode i tako stvoriti savršen nastavak zidova jajovoda. Koristeći naš specijalno dizajnirani i patentirani katetar sa aplikatorom za grlić materice omogućava se glatka infuzija gel pene i bolja vizualizacija konture jajovoda.

Ova procedura koristeći ExEm-gel za stvaranje stabilne pene, razvijena je kao učinkoviti postupak za testiranje prohodnosti jajovoda. Tehnika je testirana u laparoskopski kontrolisanoj studiji . Histerosalpingo Kontrast Sonografija (HiCoSi), u poređenju sa Histerosalpingografijom (HSG), može preciznije i lakše da dijagnostikuje ženski subfertilitet.

puzla Ex Em pena

Za testiranje prohodnosti jajovoda,  Histerosalpingo Kontrast Sonografija sa ExEm penom se bolje ponaša nego Histerosalpingografija sa fiziološkom otopinom, u smislu preciznosti . Iz tog razloga HiCoSi metoda sve više preuzima primat kada su ovi pregledi u pitanju.

ExEm gel je dostupan kao komponenta GIS Kit-a (intra-uterinsko skeniranje) od 2007. godine i kao deo ExEm Foam Kit-a (testiranje prohodnosti jajovoda) od njegovog lansiranja u martu 2010. godine.

ExEm gel se smatra sigurnim, jer su komponente dobro poznate i korišćene su intravenozno i u abdominalnoj šupljini za druge medicinske svrhe. Nema poznatih ozbiljnih sporednih efekata. U nasumičnom kontrolisanom ispitivanju, HiFoSi se pokazao manje bolnim od HSG. Nadalje, postoje znakovi da HiFoSi može poboljšati šanse za trudnoću kod žena, iako se to mora istražiti u budućim studijama, pre nego što se mogu izvući  precizniji zaključci. 

Danas smo ponosni na ExEm penu koja se koristi u preko 400.000 procedura širom sveta i prepoznata je kao jedinstveni proizvod na tržištu, nudeći ginekolozima test prohodnosti jajovoda u njihovoj ordinaciji.

ZAŠTO KORISTITI ExEm PENU?

  • Test prohodnosti jajovoda pomoću ultrazvuka 
  • Procedura sprovođena u ambulanti         
  • Visoko ehogena pena – Superiorna slika za punjenje         
  • Gel pena je jednostavna za upotrebu, lako se ubrizgava, što omogućava kratke i praktične procedure         
  • Specifičnost i selektivnost: uporediva ili bolja od HSG – minimiziranje potrebe za radijacijom         
  • Smanjena nelagodnost za pacijenta – VAS bolovi su 60% manje u odnosu na HSG         
  • Savršena kontrola nad raspoređivanjem gel pene, odličana prohodnost kroz jajovode         
  • Naučno dokazano sa više publikacija u renomiranim časopisima         
  • U svetu je do danas sprovedeno preko 400.000 procedura – distribuiranih u preko 50 zemalja       
  • 4 nezavisne publikacije, koje uključuju 800+ pacijenata, prijavile su 30 – 46,1% spontanih trudnoća u roku od 2 do 6 meseci nakon HiFoSi procedure koristeći ExEm penu 

Pročitajte još

RESPONSE OF NEUROBLASTOMA CELLS TO RF CURRENTS AS A FUNCTION OF THE SIGNAL FREQUENCY

Zadovoljstvo nam je da podelimo sa vama novu publikaciju Ramon-a i Cajal-a: Response of neuroplastoma cells to RG currents as ...
Pročitaj više
Prednji ukršteni ligamenti

PREDNJI UKRŠTENI LIGAMENTI – POVREDA I LEČENJE

Prednji ukršteni ligamenti spadaju u četiri najveća ligamenta u kolenu i prvenstveno imaju ulogu u održavanju stabilnosti kolena. Dva ligamenta ...
Pročitaj više
prevencija osteoporoze

CELERGEN U PREVENCIJI OSTEOPOROZE

Osteoporoza je bolest koja slabi kosti do tačke u kojoj se lako lome - najčešće kosti u kuku, kičmi i ...
Pročitaj više
448 kHz

448 kHz JE PRAVA FREKVENCIJA ZA VAŠE ZDRAVLJE

Lečenje radiofrekvencijom je postupak koji sve više dobija na popularnosti u mišićno-koštanoj rehabilitaciji zbog svoje efikasnosti u ubrzavanju zarastanja tkiva ...
Pročitaj više
Loading...